Het Grote Geheim voor een Stralende Huid: Reiniging, Reiniging, Reiniging!

Hey daar schoonheidsliefhebber! 

 

We hebben een geheimpje dat we met jullie willen delen. Het geheim voor een stralende huid: Reinigen ,reinigen, reinigen! 

Ja, ik weet het.. Het klinkt misschien niet zo spannend als de nieuwste glitteroogschaduw of de hipste lippenstiftkleur, maar believe me, het is absoluut de moeite waard. Dus laten we het eens hebben over het belang van het reinigen van je gezicht en waarom je deze stap in je skincare-routine niet mag overslaan.

 

Het dagelijkse drama van je huid

Je huid heeft het zwaar te verduren. Het wordt elke dag blootgesteld aan allerlei elementen, van vuil en stof tot zweet en make-up. En.. laten we ook de vervuiling niet vergeten waar we dagelijks aan blootgesteld worden.. Al die ongewenste gasten kunnen zich ophopen op je huid en je poriën verstoppen. Het resultaat? Een doffe, vermoeide teint en een verhoogd risico op puistjes en onzuiverheden. Dat wil je toch niet hé? 

 

Waarom reinigen zo belangrijk is

Ik weet dat we allemaal een drukke agenda hebben en dat alles snel moet gaan. 's avonds kan ik echt genieten van mijn momentje in de badkamer, voordat ik mij languit in de zetel plof. Maskertje, serumtjeees.. Dit is mijn me-time momentje en dan moeten alle gezinsleden mij gerust laten. Sorry schatje, sorry kindjes..

 

Maar.. 's morgens mag het van mij ook allemaal niet te veel tijd in beslag nemen, anders hou ik mijn skincare-routine niet vol. En.. ik heb ochtendhumeur dus.. totaal niet in de stemming voor veel tralala.. herkenbaar? 
Toch is reinigen van je huid heel belangrijk:

  • Weg met het vuil: Reinigen verwijdert al dat vuil, olie en make-up resten die je huid verstikken. En alle afvalstoffen die uitgescheiden worden door je lichaam. Je huid kan eindelijk ademen! 
  • Frissere teint: Door dagelijks je huid te reinigen, geef je je huid de kans om te stralen. Hallo natuurlijke glans! 
  • Bye Bye puistjes: Als je dacht dat puistjes je nieuwe vrienden waren, denk dan maar nog eens na. Een correcte reiniging helpt bij het voorkomen van puistjes en minimaliseert hun verschijning. 
  • Anti-aging superkracht: Door een schone huid blijft je huid langer jong, gezond en stralend. 
  • 'S morgen EN 's avonds!: jaja je hoort het goed! 's avonds reinig je best je gelaat om alle invloeden van overdag te verwijderen. Maar ik hoor je al denken 'ik heb me gisterenavond nog maar gereinigd, ik ben nog niet vuil.." 's nachts gaat onze huid in herstel en worden alle afvalstoffen uitgescheiden via onze huid. 's morgens liggen deze dus als een laagje op onze huid. smeer je hierbovenop gewoon snel een crèmeke.. dan duw je alle afvalstoffen terug in je poriën en kunnen ze gaan verstoppen. 

 

De reinigingsroutine die werkt

Oké, dus nu begrijp je waarom reinigen zo belangrijk is. Laten we het hebben over hoe je het goed doet. Hier zijn enkele tips voor een effectieve reinigingsroutine:

  • Kies de juiste reiniger: kies een reinigingsproduct dat past bij jouw huidtype.. of eerder huidconditie (meer hierover in een volgende blogpost) 
  • Zachte massage: breng de reiniger aan en masseer zachtjes in cirkelvormige bewegingen. Niet te agressief schrobben met allerlei hulpmiddeltjes.. je huid wordt hierdoor alleen maar beschadigd.
  • Lauw water: Gebruik een vochtig gastendoekje met lauw water om alles terug te verwijderen. Zo heb je een ultra schone huid. Gebruik dus niet zomaar wat reiniger op een watje om de vuiltjes in het rond te duwen op je gezicht. Het is pas écht proper als je de vuildeeltjes ook effectief afneemt. 
  • Tonic/Lotion: Na het gebruik van een deftige reiniging is de pH-waarde van je huid in onbalans. Hierdoor is je huid gevoeliger voor invloeden van buitenaf en infecties. Als je na je reinigingsritueel een tonic gebruikt, dan wordt de pH-waarde van je huid veel sneller hersteld EN.. dan werken de producten die je daarna aanbrengt (zoals serums en crèmes) veel sneller en dieper in. PS: deze mag je wel gewoon met een watje aanbrengen op je gelaat. Gemakkelijk è!
  • Beschermen / voeden: als je 's morgens na het reinigen een crème aanbrengt dan dient deze vooral om je huid overdag te beschermen tegen alle invloeden van buitenaf. Als je 's avonds na het reinigen een crème aanbrengt, dan gaat die vooral voedend en herstellend werken.. aangezien onze huid 's nachts in herstel gaat hé weet je nog? 

 

Voila, daar heb je het. Het grote geheim voor een gezonde huid, is nu dus geen geheim, maar een kwestie van consistentie. 3 eenvoudige stappen: Een zorgvuldige reiniging, tonic en crème. Het kost misschien een klein beetje van je tijd 's morgens en 's avonds maar je huid zal je er dankbaar voor zijn. 

Dus, laten we allemaal onze huid doen stralen en die gezonde gloed bereiken waar we recht op hebben.

 

Happy Cleansing, schoonheidsliefhebbers! 

 

Liefs, 

Stefanie

Maison Mariette

 

Mijn favoriete producten van Philip Martin's om te starten met je eigen skincare-routine:

Reiniging: Cloud mousse - Philip Martin's

Tonic: Cloud Booster Tonic - Philip Martin's

Crème: One s Cream - Philip Martin's

 

Mijn favoriete producten van Jean D'Arcel om te starten met je eigen skincare- routine:

Reiniging: Mousse nettoyante satin - Jean D'Arcel

Tonic: Lotion Tilleul - Jean D'Arcel 

Crème: 24h Crème Sorbet Hydratante - Jean D'Arcel