Wat te doen bij acné - Weg met die pukkels.

Hey jij daar!

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt - die onverwachte, onuitgenodigde gast die zich vestigt op je gezicht en weigert te vertrekken. Juist, we hebben het over acne. Geen paniek.. We hebben enkele geweldige tips om je te helpen bij acne, zodat je die heldere, stralende huid kunt terugkrijgen waar je van droomt. Laten we beginnen met het verslaan van die puistjes!

 

Wat is acné?

Eigenlijk is het gewoon een huidprobleem dat bijna iedereen op een bepaald moment treft. Het komt voor wanneer je haarzakjes verstopt raken door olie, dode huidcellen en bacteriën. Resultaat? Die vervelende puistjes, mee-eters en soms zelfs rode bultjes.

 

Waarom gebeurt dit bij mij? 

Acne heeft een voorliefde voor tieners, maar volwassenen zijn er niet immuun voor. Hormonen spelen een grote rol - ze kunnen meer olieproductie veroorzaken, waardoor de kans op verstopte poriën toeneemt. Maar stress, voeding en genetica spelen ook een rol.

Wat kan je eraan doen? 

  1. Zacht Reinigen: Gebruik een milde reiniger om je gezicht 's ochtends en 's avonds schoon te maken. Niet te agressief schrobben, alsjeblieft!

  2. Hydrateren: Ja, zelfs als je een vette huid hebt. Hydratatie houdt je huid in balans.

  3. Hands Off! Raak die puistjes niet aan. We herhalen: raak ze niet aan! Dit kan ontstekingen en littekens veroorzaken.

  4. Bezoek een huidexpert: Als je ernstige acne hebt, is het raadzaam om iemand te raadplegen met kennis en expertise. Wij kunnen behandelingen aanbevelen met toestellen, producten voor thuisgebruik en.. in heel ernstige gevallen verwijzen we je door naar een dermatoloog.

  5. Geduld: Onthoud dat puistjes niet van de ene op de andere dag verdwijnen. Heb geduld en blijf trouw aan je huidverzorgingsroutine.

  6. Laat Je Niet Ontmoedigen: Acne is heel normaal en niets om je voor te schamen. Het maakt je niet minder mooi.

 

Dus, onthoud dat acne gewoon een obstakel is dat je kunt overwinnen. Puistjes verdwijnen niet altijd snel, maar met consistentie en zorgvuldige huidverzorging kun je ze onder controle houden. Laat die puistjes je niet in de weg zitten - je verdient een heldere, gezonde huid! Dus lach, rock die puistjescrème, en laat je natuurlijke schoonheid stralen!

 

Liefs,

Stefanie 

Maison Mariette

 

Mijn favoriete producten van Philip Martin's om acné tegen te gaan:

Reiniging: Cloud mousse - Philip Martin's

Tonic: Sea Salt Spray - Philip Martin's

Serum: The Serum P - Philip Martin's

Créme: One H Cream - Philip Martin's

 

Mijn favoriete producten van Jean D'Arcel om acné tegen te gaan:

Reiniging: Lait clarifiant - Jean D'Arcel

Tonic: Lotion Clarifiant - Jean D'Arcel

Serum: Cure Normalisante - Jean D'Arcel

Créme: Crème sebo-balance - Jean D'Arcel