De vette huid: geen paniek, gewoon glans!

Hey daar, glanzende sterren!

Vandaag gaan we praten over iets waar velen van ons mee te maken hebben: een vette huid. Maar voordat je in paniek raakt, laten we samen ontdekken hoe je van die glans kunt houden en je vette huid in je voordeel kunt gebruiken!

Wat is een vette huid?

Oké, laten we eerst begrijpen wat een vette huid eigenlijk is. Het is als een natuurlijke gloed, maar soms kan het lijken alsof je gezicht een beetje enthousiast is met olieproductie. Dit kan leiden tot een glanzende T-zone, vergrote poriën en soms zelfs puistjes.

 

Mijn tips voor een stralende, vette huid:

  1. Blijf Kalm en Hydrateer - Ja, zelfs een vette huid heeft hydratatie nodig. Kies voor een lichte, olievrije moisturizer om je huid in balans te houden.

  2. Niet te Aggressief Reinigen - Vermijd ruwe scrubs of agressieve reinigingsmiddelen. Kies voor een milde reiniger om je huid schoon te houden zonder overmatige olie te verwijderen.

  3. Matteer met Blotting Papers - Houd wat blotting papers bij de hand om overtollige olie gedurende de dag voorzichtig weg te deppen.

  4. Exfolieer Slim - Een zachte exfoliant kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en het voorkomen van verstopte poriën.

  5. Primer Power - Gebruik een matte primer voordat je make-up aanbrengt om je look langer fris te houden.

  6. Dubbele Reiniging - 's Avonds, gebruik een milde make-up remover gevolgd door je reiniger om make-up en olie grondig te verwijderen.

  7. Gezonde Voeding - Eet voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten om je huid van binnenuit te voeden en ontstekingen te verminderen.

  8. Water, Water, Water - Blijf gehydrateerd met voldoende water. Het helpt je lichaam om de olieproductie onder controle te houden.

  9. Zonnescherm Altijd! - Bescherm je huid tegen schadelijke UV-stralen met een olievrije zonnebrandcrème.

  10. Glimlach en Wees Trots - Onthoud dat een vette huid ook voordelen heeft, zoals minder zichtbare rimpels. Dus glimlach en wees trots op je natuurlijke gloed!

 

Dus, daar heb je het - mijn beste tips om die vette huid in bedwang te houden en te omarmen. Het draait allemaal om balans en de juiste verzorging. Je bent geboren om te stralen, dus laat die vette huid je niet tegenhouden! 💁‍♀️🌟

 

Liefs, 

Stefanie 

Maison Mariette

 

Wil je graag aan de slag met de juiste producten voor jouw huid,

maar zie je de bomen door het bos niet?

Ik help je even op weg! 

 

Mijn favoriete producten van Jean D'Arcel om een vette huid te verzorgen:

Reiniging: Lait clarifiant - Jean D'Arcel

Tonic: Lotion Clarifiant - Jean D'Arcel

Serum: Cure Normalisante - Jean D'Arcel

Crème: 24h crème lactique mat - Jean D'Arcel

Exfoliant: Poudre Peeling Enzymatique - Jean D'Arcel

Masker: Masque Astringent - Jean D'Arcel

 

Mijn favoriete producten van Philip Martin's om een vette huid te verzorgen:

Reiniging: Cloud mousse - Philip Martin's

Tonic: Cloud Booster Tonic - Philip Martin's

Serum: The Serum P - Philip Martin's

Crème: One H Cream - Philip Martin's

Exfoliant: Pure Gel - Philip Martin's

Masker: Pure Mask - Philip Martin's