Gespecialiseerde voetverzorging

Wat is gespecialiseerde voetverzorging?

Gespecialiseerde voetverzorging, ook wel bekend als medische pedicure, richt zich op het verzorgen en behandelen van specifieke voetproblemen en aandoeningen. Het is een discipline binnen de gezondheidszorg die zich richt op het verbeteren van de gezondheid, functionaliteit en het comfort van de voeten.

 

Enkele voorbeelden van gespecialiseerde voetverzorging zijn:

  1. Behandeling van eelt en likdoorns: Een gespecialiseerde voetverzorger kan eelt en likdoorns professioneel verwijderen. Deze dikke, harde huidplekken kunnen pijnlijk zijn en het comfort bij het lopen belemmeren.

  2. Ingegroeide teennagels: Gespecialiseerde voetverzorging kan helpen bij het behandelen van ingegroeide teennagels, waarbij de nagel in de huid groeit en ongemak, ontsteking en infectie kan veroorzaken. Een specialist kan de nagel op de juiste manier knippen, verzorgen en eventueel de nagelwal behandelen.

  3. Schimmelnagelinfecties: Een gespecialiseerde voetverzorger kan adviseren en behandelingen aanbieden voor schimmelinfecties van de nagels (onychomycose). Dit kan het gebruik van antischimmelmedicatie, nagelreiniging en advies over hygiëne en preventie omvatten.

  4. Diabetische voetverzorging: Voor mensen met diabetes is het van groot belang om goede voetverzorging te ontvangen. Een gespecialiseerde voetverzorger kan helpen bij het controleren op wondjes, ulcera en andere complicaties die kunnen optreden bij diabetische voeten. Ze kunnen ook adviseren over preventieve maatregelen en het juiste schoeisel.

Prijzen:

Gespecialiseerde (medische) voetverzorging 33

Combi Deal: Medische voetverzorging + gellak op de teennagels 60€

Luxe pedicure met voetbad, scrub en massage 60€

Gellak op de teennagels 35

Verwijderen van gellak met verzorging 25

Wat is het verschil met een esthetische pedicure? 

Een esthetische pedicure is een behandeling gericht op het verzorgen en verfraaien van de voeten en teennagels. In tegenstelling tot een gespecialiseerde voetverzorging, die zich richt op medische en gezondheidsgerelateerde aspecten van de voeten, is een esthetische pedicure meer gericht op het esthetische en cosmetische aspect.

 

 

Bij een esthetische pedicure worden verschillende stappen doorlopen om de voeten en teennagels te verzorgen en te verfraaien. Enkele van de gebruikelijke procedures die kunnen worden uitgevoerd tijdens een esthetische pedicure zijn:

 

  1. Verzorging van nagelriemen: De nagelriemen worden voorzichtig teruggeduwd en verzorgd om een gezonde groei van de teennagels te bevorderen.

  2. knippen van de teennagels: de nagels worden op een correcte manier geknipt.. RECHT!
  3. Nagelvijlen en polijsten: De teennagels worden gevijld in de gewenste vorm en gepolijst om een glad en verzorgd uiterlijk te bereiken.

  4. Verwijderen van eelt en dode huidcellen: Eventueel aanwezige eeltplekken en dode huidcellen worden verwijderd met behulp van een voetvijl, puimsteen of andere exfoliërende producten.

  5. Voetmassage: Een ontspannende voetmassage kan worden uitgevoerd om de bloedcirculatie te stimuleren, de spieren te ontspannen en een gevoel van welzijn te bevorderen.

Prijzen:

Esthetische voetverzorging 28€

Combi Deal: Medische voetverzorging + gellak op de teennagels 60€

Luxe pedicure met voetbad, scrub en massage 60€

Gellak op de teennagels 35

Verwijderen van gellak met verzorging 25