Ontharingen

Bij Maison Mariette bieden we suikerontharing en permanente laserontharing aan.

Suikerontharing

Wat is suikerontharing?

Suikerontharing, ook wel suikerwaxen of sugaring genoemd, is een vorm van ontharing waarbij een pasta op basis van suiker, water en citroensap wordt gebruikt om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Het is een natuurlijke en zachte methode die al eeuwenlang wordt gebruikt.

 

Bij suikerontharing wordt de suikerpasta aangebracht op de huid in de richting van de haargroei. Vervolgens wordt de pasta snel tegen de haargroeirichting in verwijderd, waardoor de haartjes met de wortel worden meegenomen. Het proces lijkt op traditioneel harsen, maar de suikerpasta hecht zich voornamelijk aan de haren en niet aan de huid, waardoor het over het algemeen als minder pijnlijk wordt ervaren.

 

De voordelen van suikerontharing

 

Enkele voordelen van suikerontharing zijn:

 1. Natuurlijke ingrediënten: De suikerpasta bestaat meestal uit natuurlijke ingrediënten zoals suiker, water en citroensap, waardoor het vriendelijker is voor de huid in vergelijking met sommige chemische ontharingsmiddelen.

 2. Minder kans op huidirritatie: Suikerontharing kan milder zijn voor de huid dan andere ontharingsmethoden, omdat het de haren verwijdert zonder de bovenste laag van de huid te beschadigen. Hierdoor is er minder kans op irritatie, roodheid en ingegroeide haartjes.

 3. Langdurig resultaat: Suikerontharing kan ervoor zorgen dat het haar langer wegblijft dan bij bijvoorbeeld scheren. Omdat de haren met de wortel worden verwijderd, duurt het langer voordat ze weer teruggroeien, wat resulteert in een gladdere huid gedurende een langere periode.

 4. Minder kans op afbreken van haartjes: Suikerpasta hecht zich voornamelijk aan de haren en niet aan de huid, waardoor er minder kans is dat de haartjes afbreken tijdens het ontharen. Dit kan helpen om ingegroeide haartjes te voorkomen.

 5. Eenvoudige reiniging: Suikerpasta is oplosbaar in water, wat betekent dat eventuele resten gemakkelijk kunnen worden verwijderd met water, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hars, dat vaak olie of speciale oplosmiddelen vereist.

 

 

Handig om te weten voorafgaand aan de suikerontharing!

 

Voorzorgsmaatregelen voor suikerontharing kunnen helpen om het proces soepel te laten verlopen en mogelijke complicaties te voorkomen. Hier zijn enkele belangrijke voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen voorafgaand aan suikerontharing:

 

 1. Laat je haar groeien: Zorg ervoor dat het haar op de te behandelen gebieden lang genoeg is, idealiter 3-5 millimeter. Dit zorgt ervoor dat de suikerpasta voldoende grip heeft om de haartjes effectief te verwijderen.

 2. Vermijd andere ontharingsmethoden: Stop met het gebruik van andere ontharingsmethoden zoals scheren, harsen of het gebruik van ontharingscrèmes ten minste twee weken voor de suikerontharingsbehandeling. Hierdoor krijgen de haartjes voldoende tijd om te groeien voor een effectieve verwijdering.

 3. Reinig de huid grondig: Voordat je suikerontharing ondergaat, is het belangrijk om de huid grondig te reinigen. Verwijder alle lotions, oliën, deodorants of andere producten die de hechting van de suikerpasta kunnen belemmeren. Gebruik bij voorkeur een milde reiniger en droog de huid goed af.

 4. Vermijd blootstelling aan de zon: Blootstelling aan de zon kan de huid gevoeliger maken voor ontharing. Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebanken gedurende ten minste 48 uur vóór de behandeling om eventuele irritatie of verbranding te voorkomen.

 5. Vermijd exfoliatie: Stop met het gebruik van scrubs of exfoliërende producten op de te behandelen gebieden enkele dagen vóór de suikerontharing. Dit helpt om de huid te beschermen en mogelijke irritatie te voorkomen.

 6. Vermeld eventuele huidproblemen of allergieën: Informeer de schoonheidsspecialist over eventuele huidproblemen, allergieën of medicijnen die je gebruikt. Dit helpt hen om de behandeling aan te passen en mogelijke complicaties te voorkomen.

 7. Wees geduldig: Zorg ervoor dat je niet gehaast bent tijdens de suikerontharingsbehandeling. Het proces kan wat tijd in beslag nemen, vooral als het je eerste keer is. Neem de tijd en volg de instructies van de schoonheidsspecialist nauwkeurig op.

 

Handig om te weten NA de suikerontharing! 

 

Nazorg na suikerontharing is belangrijk om de huid te kalmeren, irritatie te verminderen en het herstelproces te bevorderen. Hier zijn enkele tips voor nazorg na suikerontharing:

 

 1. Vermijd warmte: Vermijd gedurende 24 tot 48 uur na de behandeling hete baden, sauna's, hete douches en intensieve lichaamsbeweging. Warmte kan de gevoelige huid irriteren en ongemak vergroten.

 2. Vermijd blootstelling aan de zon: Direct na de suikerontharing is de huid gevoeliger voor zonlicht. Probeer blootstelling aan de zon te vermijden of gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF om de behandelde gebieden te beschermen.

 3. Draag losse kleding: Draag na de behandeling losse, ademende kleding om wrijving en irritatie van de behandelde huid te minimaliseren.

 4. Hydrateer de huid: Houd de huid goed gehydrateerd door een milde, ongeparfumeerde lotion of aloë vera-gel aan te brengen. Dit helpt om de huid te kalmeren en te hydrateren.

 5. Vermijd irriterende producten: Vermijd het gebruik van producten met irriterende ingrediënten zoals geparfumeerde lotions, scrubs of chemische exfolianten. Deze kunnen de gevoelige huid irriteren en complicaties veroorzaken.

 6. Voorkom wrijving: Probeer wrijving op de behandelde gebieden te voorkomen. Vermijd het dragen van strakke kleding en vermijd het gebruik van harde scrubhandschoenen of borstels op de huid.

 7. Beperk het gebruik van cosmetische producten: Verminder het gebruik van make-up, parfums en andere cosmetische producten op de behandelde gebieden om irritatie te voorkomen.

 8. Exfolieer voorzichtig: Na ongeveer een week na de behandeling kun je beginnen met zacht exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen en ingegroeide haartjes te voorkomen. Gebruik een zachte scrub of exfoliërende handschoen en doe dit niet te vaak om de huid niet te beschadigen.

Prijzen:

Wenkbrauwen 10

Bovenlip 8

Kin 8

Wangen 8

Wenkbrauwen, bovenlip, kin 20

Volledig gelaat 30

Onderbenen incl. knie 30

Bovenbenen 20

Volledige benen 45

Bikinilijn sliprand 20

Bikinilijn volledig 30

Oksels 15

Onderarmen 20

Armen volledig 25

Rug man 50

Rug vrouw 25

Buik en borst man 50

Buik en borst vrouw 25€

Laserontharing

De laserbehandelingen worden bij Maison Mariette uitgevoerd door Friedel Swaenepoel van House of Swan, een gediplomeerd verpleegkundige.

 

Effect van de laser op het haar

Het haar kent 3 groeifases. De laser richt zich enkel op de gepigmenteerde haren. Enkel de haren in de actieve groei of anogene fase, worden definitief verwijderd. 

Voor een effectief resultaat heeft u tussen de 5-8 behandelingen nodig.

Gezien onze huid een levend orgaan is speelt de hormonale huishouding een grote rol in de haargroei en dus ook in de efficiëntie van de behandelingen.

 

Hoe werkt het?

De gekoelde kop van het laserapparaat wordt op het te behandelen gebied geplaatst. De energie die vrijkomt uit de diodelaser wordt door het pigment dat zich onderaan de haarfollikel bevindt geabsorbeerd. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij waardoor de haarfollikel wordt vernietigd, geen voedingsstoffen meer krijgt en het haar na ca. 2 weken voorgoed verdwenen is. 

 

Door het gebruik van de uiterst gekoelde kop én de korte impulstijd, blijft de huid en de omgeving van het haar goed beschermd. Het laserlicht heeft een golflengte van 810nm, dit is de ideale golflengte die door het pigment van het haar opgenomen wordt. 

 

Elk huidtype - Milesman Compact Diodelaser - Efficiënte - 100% Veilig - Pijnloos - Gekoelde kop tot -9°C

 

Hoe gaan we te werk? 

 • De behandelzone wordt nauwkeurig afgetekend.
 • De zone wordt geschoren met een scheermesje.
 • Een specifieke coolinggel wordt aangebracht.
 • Uit voorzorg wordt een aangepaste laserbril gedragen door zowel de operator als de klant. 
 • De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid van de haren. (vb. bovenlip 10 min. tot ca. 60 min. voor volledige benen).

 

Wie kan behandeld worden?

In principe alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen! Echter zijn er een paar uitzonderingen: de laser reageert niet op grijze haren of donsharen door het ontbreken van pigment. 

 

Is de laserontharing veilig?

JA! De laserinstellingen zijn zeer nauwkeurig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfolikel vast te stellen. De uiterst gekoelde kop (tot -9°C) is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls af te koelen. 

 

Er zijn uitgebreide klinische studies gedaan naar de diodelaser en deze mag dan ook als 'enige' ontharingslaser ven de FDA (Food And Drug Administration in de USA) de term 'permanente haarreductie' voeren. De Milesman Compact Diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik: CE0120, DIN EN ISO 9001: 2000 en DIN EN ISO 13485:2003.

 

Wat gebeurt er na de behandeling? 

Een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit is een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie verdwijnt snel. 

 

Na de behandeling wordt een verzachtende crème aangebracht. U kan uw normale bezigheid onmiddelijk weer hervatten. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring is het mogelijk dat er na de behandeling een kleine hyper- of hypopigmentatie optreedt.

 

Kwaliteitszorg en hygiëne

 • Na elk gebruik wordt de laserkop schoongemaakt. 
 • De laseroperator werkt met mondmasker en steriele handschoenen tijdens de behandeling.
 • De wegwerpscheermesjes worden na het gebruik meteen weggegooid.
 • Onderhoudsbeurten aan -50% op de geldende tarieven. 
 • Elke klant heeft zijn eigen klinisch rapport. 
 • Gratis nabehandelingscrème.
 • 2 gratis controlebeurten na 8 betalende behandelingen.
 • Zorg zelf voor een goede hygiëne op de te behandelen zones.

 

Prijzen defenitieve laserontharing per beurt

Dames

Gelaat

Mannen

Gelaat

Kin 60

Bovenlip 60€

Hals 75€

Decolleté 60€

Jukbeenderen 80€

Wenkbrauwen 60€

Wenkbrauwen 65

Baard 195

Oren 60

Snor 70€

Hals 80

Nek 75

Lichaam 

Lichaam 

Sliprand 95

Bikinilijn 120

Bikini streepje 150

Bikini volledig 180

Navellijn 60

Oksels 95

Armen 95€/180€

Onderbenen 195€ / 250€

Bovenbenen 195€

Volledige benen 395€

Oksels 120

Borst / Buik 175€ / 350€

Schouders 75€

Rug 175€ / 350€

Onderbenen 200€ / 250€

Volledige benen 400€

Handen / Voeten 95€

Om te weten wanneer de volgende laserday in ons instituut is, stuur ons gerust een berichtje!